Žampiony plněné rajčatovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony plněné rajčatovou nádivkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29230 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 ml | Bešamel |
40 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
30 g | Šalotka |
15 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
600 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 645,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Rajčata, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony plněné rajčatovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Vybereme větší žampiony, vylomíme nohu, klobouček částečně vydlabeme. Nohy a vydlabanou hmotu nasekáme najemno, šalotku pokrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Nakonec je také najemno posekáme. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme šalotku, posekané houby, chvilku orestujeme, přidáme rajčata. Osolíme, opepříme a jakmile se voda trochu odpaří, zalijeme bešamelem, zasypeme strouhankou, necháme zhoustnout. Touto směsí naplníme klobouky žampionů, zakapeme máslem, vyskládáme do pekáčku a dáme zapéct. Zapékáme přibližně 15 minut. |