Žampiony na bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony na bylinkách
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 29232 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
160 g | Chléb pšeničný (bílý) |
40 g | Cibule |
300 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
600 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 599,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony na bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, bylinky posekáme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, žampiony, orestujeme. Zaprášíme moukou, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme česnek, podlijeme vývarem. Dusíme nejméně 10 minut. Do zhoustlé šťávy přimícháme posekané bylinky a podáváme s pečivem. |