Žampionový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionový závin
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 29233 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 ml | Bešamel |
40 g | Cibule |
250 g | Listové těsto |
30 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 134,8mg |
Draslík | 411,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionový závin postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto vyválíme a ořízneme na obdélník. Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kostičky slaniny, osmahneme. Přidáme cibuli, žampiony, osmažíme, zalijeme bešamelem a vyvaříme do zhoustnutí. Osolíme a opepříme. Tuto směs rovnoměrně rozprostřeme na těsto, zabalíme do závinu, kraje zpevníme a povrch potřeme žloutkem. Položíme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě pečeme nejméně 20 minut. |
3 | Ještě teplý závin naporcujeme a ihned podáváme. |