Recept

Kachní polévka s řapíkatým celerem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29234

Ingredience

Bujon z kachny [29086]
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Husí sádlo
150 g Játra kuřecí
1 kg Kachna mražená
150 g Kuřecí srdíčka
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
3 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
4 dl Víno červené
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
150 g Žaludky drůbeží
Kachní polévka s řapíkatým celerem
400 g Celer řapíkatý
400 g Kachní prsa
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tabasco
3 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,507 kcal
Kilojoule 6 305kJ
7% Sacharidy 24 g
383% Tuky 287 g
35% Sodík 710 mg
134% Bílkoviny 75 g

Kachní polévka s řapíkatým celerem postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek prolisujeme a potřeme omyté kachní řízky, které po 15 minutách pokrájíme na nudličky. Řapíkatý celer omyjeme, pokrájíme na proužky. Kopr s petrželkou kudrnkou omyjeme, drobně pokrájíme.

2

V hrnci ohřejeme 1 litr kachního bujonu, když přijde k varu, vložíme do něj pokrájené maso, které vaříme 10 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem a pár kapkami tabasca. Přimícháme celer a vaříme ještě 4 minuty.

3

Nakonec do polévky zamícháme bylinky a podáváme.

4

Bujon z kachny [29086]:

5

Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme, a dáme do většího hrnce.

6

Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl, vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

7

Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

8

Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.

9

Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

10

Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept