Zbojnická čočková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zbojnická čočková polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pokova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 29238 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
30 g | Brambory |
3 g | Česnek |
50 g | Cibule |
175 g | Čočka červená |
1 špetka | Cukr krupice |
30 g | Kedlubna |
120 g | Klobása Dunajská |
50 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 234,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Čočka červená, Cukr krupice, Kedlubna, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zbojnická čočková polévka postup přípravy receptu:
1 | Čočku namočíme do studené vody. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. |
2 | V hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme zeleninu, 5 minut restujeme. Přidáme čočku, bobkový list, podlijeme vývarem a na mírném ohni dusíme, až vše změkne. |
3 | Mezitím rozehřejeme zbytek oleje, na kterém opečeme kolečka klobásy. |
4 | Uvařenou polévku dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Vyjmeme bobkový list, vložíme klobásu a promícháme. |
5 | Můžeme podávat i s pečivem jako chutnou večeři. |
Trochu jsem polévku zahustila tak, že jsem z ní odebrala bokem dvě naběračky a rozmixovala. Byla výborná. Všichni jsme si pochutnali. Díky za tip