Jednoduchý recept

Čekanka na slanině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 29239

Ingredience

150 ml Bešamel
2 g Muškátový oříšek
20 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
10 g Sůl
100 ml Vývar zeleninový
600 g Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 052kJ
3% Sacharidy 12 g
27% Tuky 20 g
72% Sodík 1 g
11% Bílkoviny 6 g

Čekanka na slanině postup přípravy receptu:

1

Čekanku omyjeme a nakrájíme nahrubo, slaninu na tenké plátky.

2

Pekáček vysteleme plátky slaniny, přidáme čekanku, posypeme solí, pepřem, mletým muškátem, podlijeme vývarem, navrch položíme zbylé plátky slaniny. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut. Po 15 minutách přidáme lžíci másla a zalijeme bešamelem. Zvolna dopečeme.

3

Podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept