Čekanka na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čekanka na slanině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 29239 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
150 ml | Bešamel |
600 g | Čekanka |
20 g | Máslo čerstvé |
2 g | Muškátový oříšek |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 26,1mg |
Draslík | 471,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Čekanka, Muškátový oříšek, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čekanka na slanině postup přípravy receptu:
1 | Čekanku omyjeme a nakrájíme nahrubo, slaninu na tenké plátky. |
2 | Pekáček vysteleme plátky slaniny, přidáme čekanku, posypeme solí, pepřem, mletým muškátem, podlijeme vývarem, navrch položíme zbylé plátky slaniny. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut. Po 15 minutách přidáme lžíci másla a zalijeme bešamelem. Zvolna dopečeme. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu. |