Jednoduchý recept

Čekanková kaše

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 29240

Ingredience

100 ml Bešamel
200 g Bramborová kaše
2 g Muškátový oříšek
20 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
300 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
400 g Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 842kJ
4% Sacharidy 13 g
20% Tuky 15 g
41% Sodík 817 mg
9% Bílkoviny 5 g

Čekanková kaše postup přípravy receptu:

1

Čekanku omyjeme a nakrájíme nahrubo. Vložíme ji do vroucí smetany, osolíme, opepříme, přidáme mletý muškát, přilijeme bešamel a povaříme 20 minut. Smetanu necháme hodně vyvařit. Odstavíme z ohně, propasírujeme přes síto, přimícháme rozkvedlané žloutky, lžíci másla a teplou bramborovou kaši. Dobře promícháme a podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept