Recept

Husí polévka z Bambergu

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29241
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Husí bujon [29083]
200 g Celer bulvový
2 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
5 dl Víno červené
8 dl Voda pitná
Husí polévka z Bambergu
70 g Křen
40 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
2 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
1,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno bílé
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 732 kcal
Kilojoule 3 063kJ
10% Sacharidy 34 g
148% Tuky 111 g
43% Sodík 860 mg
12% Bílkoviny 7 g

Husí polévka z Bambergu postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, kterou postupně zalijeme 1 litrem husího bujonu a pomalu přivedeme k varu. Ochutíme solí, muškátovým oříškem a zázvorem.

2

Očištěný a omytý křen jemně nastrouháme a smícháme v misce s 2 lžícemi bílého vína, 2 lžícemi zakysané smetany a 3 lžícemi šlehačky. Směs dobře promícháme a pomalu ji přidáme do vroucí polévky, necháme 1 - 3 minuty přejít varem a podáváme.

3

Husí bujon [29083]:

4

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

5

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

6

V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

7

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

8

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept