Štěrbák smažený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štěrbák smažený
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 29242 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 ml | Omáčka francouzská |
400 g | Štěrbák zahradní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 314,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka francouzská, Štěrbák zahradní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štěrbák smažený postup přípravy receptu:
1 | Štěrbák rozčtvrtíme, lehce posypeme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Obracíme a smažíme ze všech stran. Štěrbák můžeme předem chvilku povařit, ale nemusíme. Usmažený štěrbák musí být křupavý, podáváme ho jako pochoutku s pikantní omáčkou. |