Recept

Husí ruský bujon s jablky

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29245

Ingredience

Husí bujon [29083]
2 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
5 dl Víno červené
Husí ruský bujon s jablky
1,5 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčičné semínko
80 g Hrušky
80 g Jablka
3 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 špetka Zázvor mletý
200 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 711kJ
11% Sacharidy 38 g
134% Tuky 101 g
40% Sodík 795 mg
11% Bílkoviny 6 g

Husí ruský bujon s jablky postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu omyjeme, dáme do studené vody a uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 30 minut. Potom ji oloupeme a ozdobně pokrájíme na dílky.

2

Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jadýrek a pokrájíme na kostičky.

3

Přivedeme k varu 1 litr husího bujonu, dáme do něj pokrájenou červenou řepu, kostky jablek a hrušek, dochutíme solí, cukrem, mletým zázvorem, novým kořením a roztlučenými hořčičnými semínky.

4

Vše povaříme 6-8 minut a podáváme.

5

Husí bujon [29083]:

6

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

7

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

8

V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

9

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

10

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept