Jednoduchý recept

Kysané zelí s husím masem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 29246

Ingredience

50 g Cibule
300 g Husí prsa uzená
2 g Hřebíček
10 g Jalovec
3 g Pepř černý mletý
200 g Párky Debrecínské
200 g Slanina vepřová
10 g Sůl
2 g Tymián čerstvý
200 ml Víno bílé
500 ml Vývar drůbeží
900 g Zelí kysané
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 495kJ
4% Sacharidy 14 g
52% Tuky 39 g
74% Sodík 1 g
48% Bílkoviny 27 g

Kysané zelí s husím masem postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí vložíme do hrnce i s nálevem, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, okořeníme jalovcem, tymiánem, přidáme celou cibuli se dvěma zapíchnutými hřebíčky, šunku, párky, uzené husí maso, slaninu, aby bylo zelí zcela ponořené, dolijeme drůbežím vývarem. Hrnec zakryjeme a vložíme do trouby, kde na mírném ohni dusíme dvě hodiny. Občas podle potřeby podlijeme vývarem. Před koncem dušení necháme vodu hodně vyvařit.

2

Hotové zelí zbavíme jalovce, vyndáme cibuli s hřebíčky, šunku, párky, uzené maso nakrájíme na kostičky a se zelím upravíme na talíře.

3

Podáváme jako hlavní chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept