Jednoduchý recept

Červené zelí marinované

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 29248

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 ml Ocet vinný červený
3 g Pepř černý celý
20 g Sůl
1000 ml Voda pitná
400 ml Víno červené
900 g Zelí hlávkové červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 120 kcal
Kilojoule 501kJ
4% Sacharidy 14 g
0% Tuky 0 g
67% Sodík 1 g
4% Bílkoviny 2 g

Červené zelí marinované postup přípravy receptu:

1

Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, zalijeme hodně slanou vlažnou vodou a necháme máčet.

2

Mezitím si smícháme červené víno s octem, prolisujeme česnek a připravíme si koření. Zelí scedíme, necháme trochu okapat, vložíme do kameninového hrnce, zalijeme vínem s octem, přidáme pár kuliček pepře, bobkový list a česnek. Dáme do lednice a necháme několik hodin marinovat.

Poznámka

Takto připravené zelí je vhodné k pečeným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept