Jednoduchý recept

Zelné závitky vařené

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 29249
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 stroužek Česnek
60 g Cibule
1000 ml Hovězí vývar základní
2 g Pepř černý mletý
300 g Rýže dušená
10 g Sůl
60 g Sýr Ementál (Primátor)
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
600 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 642kJ
5% Sacharidy 20 g
5% Tuky 4 g
56% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Zelné závitky vařené postup přípravy receptu:

1

Ze zelí odloupneme svrchní povadlé listy a vybereme šest větších zdravých listů. Spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Dalších šest listů nakrájíme nadrobno a vložíme do mísy, přidáme dušenou rýži, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř, vejce a strouhaný sýr. Vše promícháme a tuto směs poklademe přiměřeně na spařené listy, zabalíme do závitku a obalíme gázou, nebo obvazem. Provázek by je rozřízl. Závitky vložíme do vroucího vývaru, osolíme a vaříme 10 minut.

2

Hotové závitky zbavíme obvazu.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept