Zelné závitky vařené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky vařené
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 29249 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
2 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže dušená |
10 g | Sůl |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
600 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 49,9mg |
Draslík | 320,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky vařené postup přípravy receptu:
1 | Ze zelí odloupneme svrchní povadlé listy a vybereme šest větších zdravých listů. Spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Dalších šest listů nakrájíme nadrobno a vložíme do mísy, přidáme dušenou rýži, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř, vejce a strouhaný sýr. Vše promícháme a tuto směs poklademe přiměřeně na spařené listy, zabalíme do závitku a obalíme gázou, nebo obvazem. Provázek by je rozřízl. Závitky vložíme do vroucího vývaru, osolíme a vaříme 10 minut. |
2 | Hotové závitky zbavíme obvazu. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masu.