Zelné listy nadívané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné listy nadívané
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 29250 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
60 g | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže dušená |
10 g | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1500 ml | Voda pitná |
600 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 235,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Rýže dušená, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné listy nadívané postup přípravy receptu:
1 | Povadlé zelné listy odtrhneme, vybereme šest velkých zdravých listů, spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Dalších šest listů nakrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, prorostlou slaninu na malé kostičky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm cibuli, přidáme kostičky slaniny, orestujeme, přisypeme pokrájené zelí a přidáme rýži promíchanou se strouhaným sýrem. Krátce prohřejeme, osolíme, opepříme a tuto směs rovnoměrně rozdělíme na spařené listy, zabalíme je do závitků a omotáme obvazem. Provázek nepoužíváme, rozřízl by závitek. Závitky vložíme do osolené vroucí vody a povaříme zvolna 10 minut. Závitky zbavíme obvazu. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masu.