Jednoduchý recept

Zelné listy nadívané

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 29250
Kategorie: Přílohy

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 029kJ
5% Sacharidy 18 g
21% Tuky 16 g
42% Sodík 844 mg
15% Bílkoviny 9 g

Zelné listy nadívané postup přípravy receptu:

1

Povadlé zelné listy odtrhneme, vybereme šest velkých zdravých listů, spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Dalších šest listů nakrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, prorostlou slaninu na malé kostičky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm cibuli, přidáme kostičky slaniny, orestujeme, přisypeme pokrájené zelí a přidáme rýži promíchanou se strouhaným sýrem. Krátce prohřejeme, osolíme, opepříme a tuto směs rovnoměrně rozdělíme na spařené listy, zabalíme je do závitků a omotáme obvazem. Provázek nepoužíváme, rozřízl by závitek. Závitky vložíme do osolené vroucí vody a povaříme zvolna 10 minut. Závitky zbavíme obvazu.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept