Mrkvová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2926 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
500 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
60 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 10,4mg |
Draslík | 138,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 292,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej stolní, Pepř cayenský, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme olej a orestujeme na něm nasekanou jarní cibulku. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a podusíme. Poté přilijeme zeleninový vývar a provaříme, dokud mrkev nezměkne. |
2 | Směs rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a kajenským pepřem a promícháme. |
Poznámka
Omáčka je vhodná především ke špagetám.
Dělali jsme s mamkou. Mrkev jsme podusili na másle, bez cibule, při vaření jsme přidali 1/2 lžičky hořčičného semínka, 1 bobkový list, 3 nové koření. Poté jsme rozmixovali, zamíchali zakysanou smetanu. Podávali jsme s bramborami a rybičkami. Bylo to moc dobré.