Fazole gigant v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole gigant v těstíčku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29272 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Fazole gigant |
20 ml | Kečup |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
20 ml | Protlak rajčatový |
8 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 dl | Voda pitná |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 64,7mg |
Draslík | 70,6mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fazole gigant nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole gigant v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Fazole gigant necháme namočené ve vodě 6 hodin, zcedíme přilijeme čerstvou vodu a vaříme, dokud nejsou fazole měkké. |
2 | Mezitím připravíme v míse řídké těsto. Smícháme rajčatový protlak, mouku, vejce, sůl, pepř a vymícháme do hladkého těsta. Pokud je příliš husté, zředíme trochou vody. |
3 | Uvařené fazole zcedíme, necháme okapat a vhodíme do mísy s těstem. Každou fazoli dokonale omočíme v těstě, lžící nabíráme a podle velikosti pánve smažíme na dvě nebo více várek dozlatova. Servírujeme s dipem - podle chuti smícháme kečup se zakysanou smetanou. |
Poznámka
+ 6 hodin na namočení fazolí