Fazole gigant pečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole gigant pečené
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29274 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 g | Bazalka |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole gigant |
30 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1,5 dl | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 225,6mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Petržel kořen, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fazole gigant nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole gigant pečené postup přípravy receptu:
1 | Fazole gigant propereme ve vodě, slijeme a zalijeme čerstvou vodou, necháme vařit asi 15 minut na mírném ohni. |
2 | Mezitím připravíme jiný hrnec, kde na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou mrkev a petržel a zalijeme 1.5l vody. Předvařené fazole slijeme a přidáme do hrnce k zelenině. Vaříme zakryté na mírném ohni asi 1 hodinu. |
3 | Potom přidáme rajčata, osolíme, opepříme, přidáme olej a bazalku a všechno vlijeme na pekáček. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud se většina vody nevypaří. |