Zeleninový briam - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový briam
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29275 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
300 g | Dýně |
500 g | Lilek |
40 g | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika zelená |
6 g | Pepř bílý |
50 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 550,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dýně, Lilek, Paprika červená, Paprika zelená, Pepř bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový briam postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené lilky nakrájíme na plátky a osmažíme na másle z obou stran dorůžova. Pekáč vymažeme zbytkem másla a lilky na něj rozložíme. Všechnu ostatní zeleninu nakrájíme na plátky a postupně rozložíme na lilky, jednotlivé vrstvy přiměřeně osolíme a opepříme. Jako poslední rozvrstvíme plátky rajčat, posypeme prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou, zalijeme olivovým olejem a dáme přikryté alobalem zapéct do mírně vyhřáté trouby. |