Kyperské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyperské brambory
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29277 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
700 g | Brambory |
40 g | Koriandr čerstvý |
1 dl | Olej rostlinný |
4 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
1,5 dl | Víno bílé |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 814,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyperské brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a důkladně propláchneme od škrobu. Na hlubší pánvi brambory osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme koriandr, sůl a pepř. Zalijeme vínem a vodou, vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud se většina vody nevyvaří. |
Poznámka
Vhodné jako příloha k pečeným masům.