Artyčokové omelety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčokové omelety
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29278 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 ks | Artyčoky |
1 dl | Olej rostlinný |
3 g | Pepř bílý |
6 g | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 249kJ
22% Sacharidy 80 g
27% Tuky 20 g
72% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 81g |
Vitamín A | 662,4mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,9mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Olej rostlinný, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Artyčokové omelety postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme a osmažíme na rozpáleném oleji. V míse rozšleháme vejce a zalijeme jimi artyčoky na pánvi, necháme pozvolna smažit dozlatova z obou stran. |
Poznámka
Servírujeme s čerstvou zeleninou.