Recept

Husí polévka se sýrovými noky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29327

Ingredience

Husí bujon [29083]
2 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
5 dl Víno červené
Husí polévka se sýrovými noky
10 g Krupice dětská
70 g Křen
0,5 dl Mléko polotučné
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový oříšek
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
10 g Sýr Eidam cihla 30%
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Víno bílé
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 975kJ
9% Sacharidy 32 g
145% Tuky 108 g
49% Sodík 980 mg
17% Bílkoviny 9 g

Husí polévka se sýrovými noky postup přípravy receptu:

1

Připravíme těsto na noky: do misky rozklepneme 1 vejce, přidáme 0,5 dl mléka, 1 špetku soli, 20 g másla a směs vidličkou rozšleháme. Pak přimícháme postupně 10 g dětské krupičky a 10 g nastrouhaného sýru. Směs musí být bez hrudek a měla by být polotuhá.

2

V hrnci rozpustíme 20 g másla, přidáme 10 g hladké mouky a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Postupně, za stálého míchání přiléváme 1 litr husího bujonu a pomalu přivedeme k varu. Podle chuti osolíme, přidáme muškátový oříšek a pepř.

3

Očištěný omytý křen (70 g) jemně nastrouháme a smícháme v misce s 2 lžícemi bílého vína, 2 lžícemi zakysané smetany a 3 lžícemi šlehačky. Promíchanou směs přidáme do vroucí polévky a vaříme 1 minutu.

4

Pak lžičkou, namočenou do studené vody, vykrajujeme z těsta nočky, které hned vhodíme do vroucí polévky. Nočky povaříme jen 5-6 minut (hotové jsou, jakmile vyplavou na povrch).

5

Polévku posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželkou a podáváme.

6

Husí bujon [29083]:

7

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

8

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

9

V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

10

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

11

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept