Recept

Okurková polévka smetanová

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29333

Ingredience

Husí bujon [29083]
2 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
5 dl Víno červené
Okurková polévka smetanová
70 g Křen
40 g Mouka pšeničná hladká
2 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
200 g Okurky nakládané
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno bílé
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 076kJ
10% Sacharidy 35 g
148% Tuky 111 g
68% Sodík 1 g
12% Bílkoviny 7 g

Okurková polévka smetanová postup přípravy receptu:

1

200g sladkokyselých nakládaných okurek pokrájíme na malé kostky.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme 40g hladké mouky a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Postupně zalijeme 1 litrem husího bujonu a pomalu přivedeme k varu, ochutíme solí a muškátovým oříškem.

3

Očištěný a omytý křen jemně nastrouháme, dáme do misky a smícháme s s 2 lžícemi bílého vína, 2 lžícemi zakysané smetany a 3 lžícemi šlehačky. Směs dohladka vymícháme a pomalu ji přidáme do vroucí polévky, necháme 1 minutu přejít varem. Přimícháme pokrájené okurky, 3 lžíce okurkového láku, promícháme a vaříme při mírné teplotě 10 minut a podáváme.

4

Husí bujon [29083]:

5

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

6

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

7

V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

8

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

9

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept