Polévka s kousky kuřete - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s kousky kuřete
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 29336 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1200 g | Kuře |
2 ks | Mrkev kořen |
150 g | Nudle vaječné |
2 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
4 plátek | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 256,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 510,6mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Kuře, Nudle vaječné, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s kousky kuřete postup přípravy receptu:
1 | Celé kuře omyjeme, oddělíme krk a drůbky. Vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou, přidáme zázvor a jeden pórek. Zakryjeme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme cca 30min. Poté vyjmeme krk, drůbky a pórek. Vložíme mrkev a celer, oloupané a nakrájené na tenké proužky a na kolečka nakrájený zbylý pórek. Ochutíme solí. Přidáme víno a nudle a vaříme dalších 15min. |
2 | Kuře vyjmeme, odřízneme stehna, odstraníme kůži a vrátíme do hrnce. |
Poznámka
Polévku podáváme s křupavým chlebem. Při slavnostních příležitostech podáváme ve velké míse. Každému hostu naservírujeme zvlášť maso a přelijeme polévkou.