Recept

Tagliatelle se smetanovo špenátovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2934
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
500 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Tagliatelle
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 653kJ
28% Sacharidy 101 g
20% Tuky 15 g
32% Sodík 639 mg
45% Bílkoviny 26 g

Tagliatelle se smetanovo špenátovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Tagliatelle uvaříme v osolené vodě al dente.

2

Mezitím rozpálíme olej a podusíme na něm nasekanou cibuli a rozetřený stroužek česneku. Přidáme špenát a necháme změknout. Poté přilijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí.

3

Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán, dochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem.

4

Tagliatelle scedíme a podáváme přelité špenátovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept