Tagliatelle se smetanovo špenátovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se smetanovo špenátovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2934 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Tagliatelle |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 746,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se smetanovo špenátovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Tagliatelle uvaříme v osolené vodě al dente. |
2 | Mezitím rozpálíme olej a podusíme na něm nasekanou cibuli a rozetřený stroužek česneku. Přidáme špenát a necháme změknout. Poté přilijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí. |
3 | Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán, dochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. |
4 | Tagliatelle scedíme a podáváme přelité špenátovou omáčkou. |