Jednoduchý recept

Tzatziky s bílou ředkví a olivami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 29341
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

5 g Česnek
600 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Ocet vinný
300 g Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
30 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Ředkev
1 špetka Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 87 kcal
Kilojoule 362kJ
2% Sacharidy 8 g
7% Tuky 5 g
7% Sodík 134 mg
7% Bílkoviny 4 g

Tzatziky s bílou ředkví a olivami postup přípravy receptu:

1

Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a vyjmeme semena a měkký střed. Okurku nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme a hrubě nastrouháme také bílou ředkev.

2

Zeleninu vložíme do velké mísy zakapeme olejem a promícháme. V další nádobě rozšleháme jogurt s vodou, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a ocet a vše důkladně prošleháme. Směs vlijeme do mísy se zeleninou, důkladně promícháme a dáme na 1 hodinu vychladit.

3

Před podáváním zdobíme nakrájenými kolečky černých oliv.

Poznámka

Tzatziky ja řecký salát, ale lze pokrm podávat i jako studenou polévku, která v horku osvěží dodá nám tekutiny a minerální látky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept