Tzatziky s bílou ředkví a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tzatziky s bílou ředkví a olivami
Tzatziky s bílou ředkví a olivami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pokova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 29341 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
5 g | Česnek |
600 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
300 g | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
30 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Ředkev |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 255,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jogurt bílý, Ocet vinný, Okurka salátová, Ředkev, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tzatziky s bílou ředkví a olivami postup přípravy receptu:
1 | Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a vyjmeme semena a měkký střed. Okurku nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme a hrubě nastrouháme také bílou ředkev. |
2 | Zeleninu vložíme do velké mísy zakapeme olejem a promícháme. V další nádobě rozšleháme jogurt s vodou, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a ocet a vše důkladně prošleháme. Směs vlijeme do mísy se zeleninou, důkladně promícháme a dáme na 1 hodinu vychladit. |
3 | Před podáváním zdobíme nakrájenými kolečky černých oliv. |
Poznámka
Tzatziky ja řecký salát, ale lze pokrm podávat i jako studenou polévku, která v horku osvěží dodá nám tekutiny a minerální látky.