Oříšková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oříšková omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2935 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 polévková lžíce | Majoránka |
125 ml | Olej olivový |
200 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
75 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
150 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 19,1mg |
Draslík | 387,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 40,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 7,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Ořechy lískové, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oříšková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Ricottu rozmixujeme v mixéru a poté postupně přimícháme olivový olej. Přimixujeme rozemleté oříšky, nasekanou majoránku a strouhané pecorino. |
2 | Nakonec ochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Omáčka je vhodná k širokým nudlím.