Zeleninový boršč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový boršč
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 2938 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
100 g | Brambory |
50 g | Celer bulvový |
150 g | Červená řepa |
1 ks | Cibule |
150 g | Jogurt bílý |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel - nať |
80 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 499,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Červená řepa, Cibule, Jogurt bílý, Olej stolní, Petržel kořen, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový boršč postup přípravy receptu:
1 | Očistíme zelí, řepu, kořenovou zeleninu a brambory a vše nakrájíme na kostky. |
2 | V hrnci na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou, přidáme rajský protlak a chvíli podusíme. Poté zalijeme studenou vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Vložíme nakrájenou zeleninu a koření a vše uvaříme doměkka. Těsně před podáváním dochutíme octem a solí. |
3 | Jednotlivé porce na talíři doplníme lžičkou jogurtu a špetkou posekané petrželky. |