Polévka s plody moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s plody moře
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 29406 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
200 g | Krevety tygří |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 502,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 685,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s plody moře postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, vložíme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, přidáme krájená rajčata a přivedeme k varu. Povaříme cca 5 min na mírném ohni. Nasypeme krevety a vaříme dalších 5 min. |
2 | Ochutíme chilli kořením, solí, pepřem, nasekanou pažitkou a petrželkou. |
Poznámka
Podáváme ve vyhřátých talířích s křupavým chlebem. Krevety můžeme zkombinovat s ústřicemi a mušlemi.