Recept

Houbová polévka – jihočeská kulajda

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 29409

Ingredience

150 g Brambory
50 g Houby čerstvé
1 špetka Kmín drcený
300 ml Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Petržel - nať
15 g Solamyl - bramborový škrob
2 špetka Sůl
650 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 172 kcal
Kilojoule 718kJ
7% Sacharidy 24 g
7% Tuky 5 g
13% Sodík 258 mg
14% Bílkoviny 8 g

Houbová polévka – jihočeská kulajda postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Čerstvé houby očistíme a petrželovou nať drobně nasekáme.

2

V půl litru vody, osolené špetkou soli, vaříme brambory s kmínem a houbami. Když jsou brambory poloměkké, vlijeme mléko s rozšlehaným škrobem. Do hotové polévky vsypeme petrželovou nať.

Poznámka

Sušené houby necháme půl hodiny namáčet ve 150 ml vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept