Pudinkový pohár s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudinkový pohár s broskvemi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 29412 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 g | Kompot broskvový |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
20 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 kávová lžička | Stolní sladidlo Sladký polibek |
125 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 152,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Pudinkový prášek - vanilkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Mléko polotučné, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pudinkový pohár s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | V mléce rozšleháme pudinkový prášek a uvaříme za stálého míchání pudink. Hotový občas promícháme do vychladnutí. Do pudinku vmícháme tvaroh, do něhož jsme zašlehali umělé sladidlo. Do hotového krému „zabalíme“ sníh z bílků a krém dáme pod fólií vychladit do chladničky. Poté v miskách vrstvíme pokrájené broskve z dia kompotu a krém. Poslední vrstvu krému zdobíme hrubě strouhanými ořechy. |
Moc dobré poháry, podobné dělávám častěji. Ovoce se dá použít jakékoliv, ale moc kompotů v dia verzi není. Občas jsem si je zavařovala sama. Může se přidat i několik dia celozrnných piškotů a ve sklenici vrstvit a místo kompotu použít čerstvé ovoce, např. jahody nebo banán. Nedávám ale sníh, nerada používám tepelně neopracovaná vajíčka a obzvlášť do různých sladkých krémů. Pudink se nemusí po uvaření míchat, ale je třeba ihned kastrůlek těsně překrýt fólií a takto nechat vychladnout. Místo tekutého sladidla se dá použít i nějaké v prášku. Poslední dobou ráda používám stévii. Jinak místo ořechů se dají použít i např. sekané nesolené arašídy. Palec nahoru, vyzkoušejte.