Recept

Borůvková polévka s i jahodami a perníkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 29415
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

250 g Borůvky
80 g Cukr krupice
50 g Jahody zahradní
2 polévková lžíce Perník
3 polévková lžíce Sirup malinový
1 kávová lžička Skořice mletá
80 ml Smetana 12% (konzumní)
120 g Smetana jihočeská zakysaná15%
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 962kJ
11% Sacharidy 40 g
10% Tuky 8 g
0% Sodík 6 mg
4% Bílkoviny 2 g

Borůvková polévka s i jahodami a perníkem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme ovoce a několik kousků odložíme stranou na ozdobu.

2

Do hrnce nalijeme vodu, ovocný sirup, přidáme skořici a cukr. Množství cukru přizpůsobíme sladkosti ovoce. Směs přivedeme do varu a vaříme asi 10 minut. Přidáme borůvky a jahody a dále vaříme ještě asi 5 minut.

3

Přidáme strouhaný perník a znovu přivedeme k varu a povaříme ještě asi 3 minuty. Když polévka zhoustne sejmeme ji z ohně a za občasného promíchání necháme asi půl hodiny vychladnout. Spojíme sladkou a zakysanou smetanu, vmícháme je do polévky a dáme na několik hodin do lednice.

4

Porce před podáváním zdobíme ovocem.

Poznámka

Můžeme nachystat i variantu této polévky s červeným vínem, které dodá polévce výraznější a méně sladkou chuť. Což může být lákavější pro dospělé. Víno volíme těžší červené například kalifornské nebo bulharské.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept