Recept

Rybí polévka s česnekovou majonézou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 29417

Ingredience

3 g Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1,5 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Fenykl čerstvý
1 kg Filé rybí
1 ks Mrkev kořen
6 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 ks Pórek
0,5 kg Rybí hlavy
1 špetka Sůl
3 ks Tymián čerstvý
3 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Voda pitná
250 ml Víno bílé
1,5 polévková lžíce Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 792kJ
10% Sacharidy 36 g
141% Tuky 106 g
30% Sodík 594 mg
237% Bílkoviny 133 g

Rybí polévka s česnekovou majonézou postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, na kousky nakrájený pórek, mrkev, celer a petržel. Zeleninu smažíme na mírném ohni cca 15 minut doměkka. Poté přidáme očištěnou rybí hlavu, zalijeme vodou, vínem, ochutíme citrónovou kůrou, tymiánem, bobkovým listem, pepřem a fenyklem. Přivedeme opět k varu, vytvořenou pěnu sebereme, plamen stáhneme a povaříme dalších 35 minut. Polévku scedíme do čistého hrnce a osolíme.

2

Znovu zahřejeme, vsypeme na kousky nakrájené filety a vaříme 3-4 minuty. Poté rybu přemístíme na teplý talíř, zalijeme 1/2 hrnkem vývaru, zakryjeme a uchováme v teplé troubě.

3

Na majonézu utřeme dohladka česnek, sůl a žloutky. Použijeme šlehač a postupně po kapkách přidáváme zbylý olej. Hotovu směs přelijeme do hrnku, dochutíme citrónovou šťávou a dosolíme.

4

Do větší misky vlijeme šálek majonézy, zašleháme půl hrnku vývaru, tuto směs vmícháme do vývaru v hrnci a povaříme 3 minuty do zhoustnutí. Rozdělíme na talíře, ozdobíme krutony, pažitkou a podáváme.

Poznámka

Filety použijeme z mořského okouna, tresky nebo platýse. Místo rybí hlavy, můžeme použít rybí kosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept