Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29421

Ingredience

Husí bujon [29083]
2 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
5 dl Víno červené
Husí polévka s játry
1 kávová lžička Hořčičné semínko
80 g Hrušky
80 g Jablka
200 g Játra husí
1 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 kávová lžička Sůl
2 špetka Zázvor mletý
200 g Červená řepa sterilovaná
30 g Česnekové máslo

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 218kJ
12% Sacharidy 42 g
145% Tuky 109 g
55% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Husí polévka s játry postup přípravy receptu:

1

Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jadýrek a pokrájíme na kostičky. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Přivedeme k varu 1 litr husího bujonu, dáme do něj scezenou sterilovanou (sladkokyselou) červenou řepu, pokrájená jablka s hruškami, dochutíme solí, cukrem, mletým zázvorem a roztlučenými hořčičnými semínky. Vše povaříme 6 minut.

3

Husí omytá játra pokrájíme na hranolky a v pánvi na rozpáleném česnekovém másle je krátce orestujeme. Přidáme je do polévky, kterou dochutíme solí a povaříme 2-4 minuty.

4

Do polévky zamícháme petrželku a podáváme.

5

Husí bujon [29083]:

6

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

7

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

8

V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

9

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

10

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept