Jednoduchý recept

Hermelín obalovaný v trojobalu

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Hermelín obalovaný v trojobalu 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 29423

Ingredience

1 polévková lžíce Mléko polotučné
15 g Mouka pšeničná hladká
30 g Olej rostlinný
25 g Strouhanka
200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 233kJ
4% Sacharidy 14 g
55% Tuky 41 g
12% Sodík 242 mg
47% Bílkoviny 26 g

Hermelín obalovaný v trojobalu postup přípravy receptu:

1

Připravíme do misek hladkou mouku, vejce rozšlehané se lžící mléka a strouhanku. Hermelín podélně rozřízneme, po obou stranách navlhčíme a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

Poznámka

Jako přílohu volíme bramborovou kaši nebo vařené brambory.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Hermelín obalovaný v trojobalu
Použila jsem více strouhanky než uvádí recept a smažila ve vyšší vrstvě oleje. Já většinou obaluji tak, že vejce naředím mlékem více, ale obalím v mouce, vajíčku, strouhance a znovu ve vajíčku a strouhance. Ale to už je na každém, jaký zvolí postup. Pro milovníky sýrů klasický recept, který nezklame.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept