Hermelín obalovaný v trojobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hermelín obalovaný v trojobalu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 29423 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
15 g | Mouka pšeničná hladká |
30 g | Olej rostlinný |
25 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 182,7mg |
Draslík | 51,4mg |
Vláknina | 600,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hermelín obalovaný v trojobalu postup přípravy receptu:
1 | Připravíme do misek hladkou mouku, vejce rozšlehané se lžící mléka a strouhanku. Hermelín podélně rozřízneme, po obou stranách navlhčíme a obalíme v mouce, vejci a strouhance. |
2 | Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. |
Použila jsem více strouhanky než uvádí recept a smažila ve vyšší vrstvě oleje. Já většinou obaluji tak, že vejce naředím mlékem více, ale obalím v mouce, vajíčku, strouhance a znovu ve vajíčku a strouhance. Ale to už je na každém, jaký zvolí postup. Pro milovníky sýrů klasický recept, který nezklame.