Bábovka s citronovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka s citronovým sirupem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 29426 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová kůra |
90 ml | Citronová šťáva |
405 g | Cukr krupice |
45 g | Kokosová moučka |
125 g | Máslo čerstvé |
85 ml | Mléko polotučné |
185 g | Samokypřicí mouka |
2 ks | Vejce slepičí |
60 ml | Voda pitná |
315 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 100,4mg |
Draslík | 113,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokosová moučka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Samokypřicí mouka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka s citronovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve utřeme v míse do hladkého krému změklé máslo s 220 g cukru a najemno nastrouhanou citronovou kůrou. Postupně vmícháme rozšlehaná vejce, poté mouku a kokosovu moučku. Přidáme zakysanou smetanu, přilijeme mléko a uhněteme dohladka. Těsto přemístíme do vymazané bábovkové formy a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 1 hodinu. |
2 | Mezitím si připravíme sirup. Do kastrůlku nasypeme zbytek cukru, zalijeme vodou a citronovou šťávou a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přivedeme k varu a povaříme ještě cca 4 minuty do zhoustnutí. |
3 | Polovinou horkého sirupu přelijem bábovku a ve formě necháme 4 minuty odpočinout. Vyklopíme, polijeme zbytkem sirupu a podáváme. |
Poznámka
pečení 60 minut + 25 minut na vychladnutí