Recept

Husí bujon s karamelovými kaštany

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29427

Ingredience

Husí bujon [29083]
2 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
5 dl Víno červené
Husí bujon s karamelovými kaštany
2 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kávová lžička Hořčičné semínko
1 ks Hrušky
1 ks Jablka
200 g Kaštany jedlé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 špetka Zázvor mletý
200 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 858 kcal
Kilojoule 3 590kJ
20% Sacharidy 70 g
146% Tuky 109 g
40% Sodík 798 mg
13% Bílkoviny 7 g

Husí bujon s karamelovými kaštany postup přípravy receptu:

1

Sterilovanou (sladkokyselou) červenou řepu scedíme. Větší jablko a hrušku omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a pokrájíme na menší kostky.

2

Přivedeme k varu 1 litr husího bujonu, dáme do něj červenou řepu, pokrájené ovoce, povaříme přibližně 5 minut a pak dochutíme solí, mletým zázvorem a roztlučenými hořčičnými semínky.

3

Jedlé kaštany pokrájíme na kousky a v pánvi na rozpáleném másle je krátce orestujeme, pak přidáme třtinový cukr a směs za stálého míchání zkaramelizujeme.

4

Přidáme do polévky, povaříme dalších 5 - 7 minut a podáváme.

5

Husí bujon [29083]:

6

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

7

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

8

V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

9

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

10

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept