Recept

Čertovské masové kuličky se sezamovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 29438

Ingredience

50 g Cibule
20 g Cibulka jarní
1 kg Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Kečup jemný
100 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčky
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sezam - semena
90 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1 špetka Zázvor mletý
5 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 978kJ
3% Sacharidy 11 g
40% Tuky 30 g
19% Sodík 389 mg
69% Bílkoviny 39 g

Čertovské masové kuličky se sezamovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si sezamovou omáčku. Smícháme sójovou omáčku, sezamový olej, čpetku zázvoru a rýžové víno. Přidáme jemně usekanou jarní cibulku dobře promícháme, přidáme opražená sezamová semínka a znovu promícháme a dáme stranou.

2

V míse smícháme mleté maso s nasekanou cibulí a česnekem. Přidáme papriku, hořčici, kečup, vejce, sůl, pepř a zahustíme strouhankou. Dobře promícháme a tvoříme kuličky, které po všech stranách osmažíme do zlatohněda.

3

Podáváme se sezamovou omáčkou a čerstvou zeleninou, sypané zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept