Recept

Husí bujon s celestýnskými nudlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29444

Ingredience

celestýnské nudle
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
1,3 dl Mléko polotučné
5 polévková lžíce Mouka polohrubá
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
Husí bujon [29083]
2 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
5 dl Víno červené
Husí bujon s celestýnskými nudlemi
2 cl Becherovka
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 190kJ
10% Sacharidy 35 g
150% Tuky 112 g
29% Sodík 585 mg
16% Bílkoviny 9 g

Husí bujon s celestýnskými nudlemi postup přípravy receptu:

1

Připravíme celestýnské nudle s koprem: v míse našleháme vejce s polohrubou moukou a solí. Postupně přimícháme mléko, máslo a omytý, drobně pokrájený kopr.

2

Těstíčko našleháme metlou dohladka a necháme minimálně 10 minut "uležet".

3

V pánvi na rozpáleném másle rozlijeme těstíčko (tolik jako na palačinku) a pomocí rychlého nahýbání pánve necháme těstíčko roztéct na tenkou vrstvu. Takto usmažíme palačinku z každé strany dozlatova. Vychladlou srolujeme a nakrájíme na tenké nudličky. (Postup opakujeme i u druhé palačinky.)

4

Cibule oloupeme a pokrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme husí sádlo a cibuli zpěníme, pak přilijeme 1 litr husího bujonu, přidáme 2 cl Becherovky a pomalu při mírné teplotě vaříme 10 minut. Během vaření přidáme 1 lžíci sušené majoránky.

5

Do talířů rozdělíme celestýnské nudle, zalijeme bujonem a podáváme.

6

Husí bujon [29083]:

7

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

8

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

9

V hrnci si rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

10

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

11

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept