Jednoduchý recept

Zelí na slanině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 29446
Kategorie: Přílohy

Ingredience

50 g Cibule
20 g Hřebíček
40 g Máslo čerstvé
200 g Slanina vepřová
15 g Sůl
500 ml Voda pitná
900 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 059kJ
3% Sacharidy 12 g
28% Tuky 21 g
64% Sodík 1 g
11% Bílkoviny 6 g

Zelí na slanině postup přípravy receptu:

1

Zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo nakrouháme. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.

2

Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny a osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme dozlatova, nyní vložíme do pánve zelí, ochutíme větším množstvím mletého hřebíčku, promícháme a pozvolna dusíme přibližně 15 minut.

Poznámka

Zelí podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept