Recept

Husí bujon s lanýžovou paštikou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29448
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Husí bujon [29083]
200 g Celer bulvový
2 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
5 dl Víno červené
8 dl Voda pitná
Husí bujon s lanýžovou paštikou
2 cl Becherovka
2 polévková lžíce Husí sádlo
1 polévková lžíce Majoránka
4 polévková lžíce Paštika z husích jater
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 838 kcal
Kilojoule 3 507kJ
14% Sacharidy 49 g
153% Tuky 115 g
33% Sodík 654 mg
17% Bílkoviny 10 g

Husí bujon s lanýžovou paštikou postup přípravy receptu:

1

Cibule šalotky oloupeme a drobně pokrájíme. V hrnci na husím sádle šalotky zpěníme dorůžova a zalijeme 1 litrem husího bujonu. Přimícháme 2 cl Becherovky, 4 lžíce husí paštiky s lanýži a lžíci majoránky (viz. poznámka). Pomalu při mírné teplotě bujon povaříme 8-10 minut.

2

Omytou petrželku drobně pokrájíme a přidáme ji těsně před podáváním do bujonu.

3

Husí bujon [29083]:

4

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

5

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

6

V hrnci si rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

7

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

8

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Poznámka

http://www.shop.voracek-ffd.cz/index.php?qwe=francouzska_pastika_z_husich_jater_s_lanyzi_75g,krajena,2_velke_platky~z241

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept