Květák smažený s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák smažený s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 29449 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
900 g | Květák |
60 g | Máslo čerstvé |
240 ml | Omáčka rajčatová |
40 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 587,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Omáčka rajčatová, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák smažený s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Květák rozebereme na menší růžičky, omyjeme, vložíme do hrnce i s listy, zalijeme vodou, osolíme, přidáme lžíci másla a na mírném ohni povaříme 8 minut. Růžičky vyndáme a necháme okapat. Každou růžičku namočíme v rozpuštěném másle, posypeme strouhankou a osmažíme v pánvi s rozehřátým máslem. Když máme květák usmažený, přilijeme do pánve po smažení rajčatovou omáčku, promícháme, prohřejeme a podáváme spolu se smaženým květákem. |
Květák smažený s rajčatovou omáčkou je zajímavou kombinací smaženého spojeného se zeleninou. Takže je to vlastně zdravě nezdravé jídlo. Ale přesto velice chutné. Je rychle připravené a ani moc nestojí.