Recept

Zapečený květák se sýrem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 29450
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1600 g Květák
50 g Máslo čerstvé
0,5 dl Ocet kvasný lihový
50 g Petržel kudrnka
12 g Sůl
400 g Sýr Ementál (Primátor)
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 454kJ
6% Sacharidy 23 g
55% Tuky 41 g
65% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Zapečený květák se sýrem postup přípravy receptu:

1

Květák dobře omyjeme a necháme na 5 minut namočený ve vodě s octem. Slijeme, květák rozdělíme na co nejmenší růžičky a dáme do slané vody vařit na 30 minut. Mezitím si připravíme čtyři zpékací sáčky a do každého nasypeme trochu nastrouhaného sýra. Uvařený květák slijeme a necháme okapat, vložíme do mísy, kde promícháme se solí, petrželkou a rozpuštěným máslem. Rozdělíme do jednotlivých zapékacích sáčků a posypeme druhou vrstvou strouhaného sýra. Sáčky zavážeme a na plechu zapékáme 10 minut ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept