Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 29451
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1000 g Květák
30 g Máslo čerstvé
2 ks Rajčata
12 g Sůl
200 g Šunka dušená
200 g Sýr Ementál (Primátor)
60 g Sýr Parmezán
2 l Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 928kJ
5% Sacharidy 17 g
40% Tuky 30 g
75% Sodík 2 g
61% Bílkoviny 34 g

Květák po makedonsku postup přípravy receptu:

1

Květák dobře omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a vaříme 30 minut ve slané vodě. Mezitím si připravíme 4 zapékací sáčky, které vymažeme rozpuštěným máslem. Nakrájíme sýr a šunku na kostičky, vložíme do mísy a přidáme pokrájené žampiony a rajčata. Uvařený květák scedíme, necháme okapat a přihodíme do mísy, důkladně promícháme s ostatními surovinami. Směs rozdělíme do jednotlivých sáčků, posypeme parmezánem a zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept