Recept

Husí bujon se zapečeným sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29455
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Husí bujon [29083]
200 g Celer bulvový
2 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
5 dl Víno červené
8 dl Voda pitná
Husí bujon se zapečeným sýrem
2 cl Becherovka
2 polévková lžíce Husí sádlo
1 polévková lžíce Majoránka
3 ks Šalotka
200 g Sýr Eidam cihla 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 919 kcal
Kilojoule 3 844kJ
14% Sacharidy 49 g
157% Tuky 118 g
29% Sodík 577 mg
42% Bílkoviny 24 g

Husí bujon se zapečeným sýrem postup přípravy receptu:

1

Šalotky oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. V hrnci na husím sádle cibuli zpěníme dorůžova a zalijeme 1 litrem husího bujonu. Přimícháme 2 cl Becherovky a lžíci rozdrcené majoránky.

2

Vaříme při mírné teplotě 8 minut.

3

Bujon rozdělíme do 4 misek. Do každé misky na hladinu bujonu položíme tvrdý sýr pokrájený na nudličky a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme do doby, až sýr dostane zlatou barvu, pak podáváme.

4

Husí bujon [29083]:

5

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

6

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

7

V hrnci si rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

8

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

9

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept